Розенко розповів, чому монетизація субсидій може ускладнити їхнє оформлення

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко розповів, чому монетизація субсидій може ускладнити їхнє оформлення.
Павло Розенко

Монетизація субсидій споживача дуже істотно ускладнить процедуру їхнього оформлення через вимоги про відкриття рахунку в банках та інших проблем.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив віце-прем'єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Монетизація субсидій має дві складові. Перше – це монетизація розрахунків між надавачами послуг, тобто, сьогодні це кліринг, сьогодні це папірці, сьогодні це взаємозаліки. Нам сьогодні радять монетизувати цю частину системи субсидій, і я це повністю підтримую. Друга частина – це безпосередня монетизація субсидій споживача», – сказав Розенко.

За його словами, процедура монетизації другій частині ускладнить оформлення субсидій. Віце-прем'єр додав, що необхідно буде відкрити рахунок в банку, а вони є далеко не у всіх селах.

«І тут виникають у нас великі питання, що монетизація субсидій дуже суттєво ускладнить процедуру оформлення субсидій. Я пишаюся тим, що ми свого часу запропонували систему субсидій, які можна було оформити дуже просто, і я проти того, щоб людям було важче. А тут починається, відкриття рахунків у банках, перерахунок коштів щомісячний і не в кожному селі у нас є відділення банків», – пояснив чиновник.

Нагадаємо, 31 травня 2016 року Розенко заявив, що субсидії можна буде монетизувати або вкласти в програму з енергозбереження вже в 2017 році.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Розенко загалом дав 75 обіцянок, з них 28 виконав, а 12 – провалив. Рівень його відповідальності – 37%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: