Україну і Росію можуть на 3 роки відсторонити від Євробачення

Читать на русском
Організатори пісенного конкурсу Євробачення наступного тижня розглянуть питання щодо застосування санкцій до України і Росії через цьогорічний конфлікт.

Організатори пісенного конкурсу Євробачення наступного тижня розглянуть питання щодо застосування санкцій до України і Росії через цьогорічний конфлікт.

Про це німецькому виданню ZDF Heute повідомив глава оргкомітету конкурсу Франк-Дітер Фрайлінг, передає «Телекритика», пише «Слово і Діло».

За його словами, своє рішення союз оголосить вже після конкурсу, ймовірно, в рамках засідання 12 червня.

Фрайлінг уточнив, що не сумнівається в тому, що країни будуть покарані, питання полягає лише в тому, які саме санкції це будуть.

Гройсман розповів, чи вплинула економія грошей на якість підготовки до ЄвробаченняПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, чи вплинула економія грошей на якість при підготовці до Євробачення.

Статут ЄВС передбачає, зокрема, такі санкції, як грошовий штраф, позбавлення спонсорської підтримки, відсторонення від участі в конкурсі на термін до трьох років та ін.

Глава оргкомітету Євробачення нагадав, що, організовуючи конкурс, Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити виступ всіх учасників, але не виконала його стосовно російської представниці - співачки Юлії Самойлової.

Однак, за його словами, і Росія порушила правила конкурсу, оскільки представники її делегації не були присутні на обов'язкових попередніх зустрічах в Києві на початку року.

Нагадаємо, в березні СБУ заборонила в'їзд на три роки в Україні Юлії Самойловій, оскільки вона відвідувала анексований Крим.

У зв'язку з цим російський медіахолдинг ВГТРК (канали «Росія-1», «Росія-24», «РТР-Планета» і ін.) і «Перший канал» офіційно відмовилися від трансляції конкурсу цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: