Геращенко повідомила, коли очікується завершення верифікації списків полонених

Читать на русском
Геращенко підкреслила, що проміжних коментарів процесу верифікації не дає, щоб все пройшло добре, щоб все це наблизило звільнення наших хлопців.
Ірина Геращенко

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко сподівається на завершення процедури верифікації списків підлягають обміну полонених до чергового засідання ТКГ в Мінську 15 травня.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«28 квітня почалася процедура верифікації. Вона ведеться під координацією ОБСЄ, за участю СБУ, офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини і декількох родичок утримуваних за здійснення злочинів осіб, чиї прізвища були узгоджені в Мінську... Ніяких «представників і учасників мінської гуманітарної групи», звісно, серед осіб, які проводять верифікацію, немає», – написала Геращенко.

«Працює визначена у Мінську група без вихідних і без свят, і тут особлива подяка ОБСЄ, СБУ, офісу Лутковської (омбудсмен Валерія Лутковська - ред). Дуже сподіваюся, що на наступній зустрічі в Мінську, яка відбудеться 15 травня, ми зможемо підбити підсумки цієї важливої і важкої роботи, про яку важко домовлялися в рамках гуманітарної групи кілька місяців», - додала вона.

Геращенко підкреслила, що проміжних коментарів процесу верифікації не дає, щоб не зірвати його, «щоб все пройшло добре, щоб все це наблизило звільнення наших хлопців».

Нагадаємо, процес верифікації полонених, які перебувають на Донбасі, стартував 28 квітня.

У травні донецькі бойовики почали відвідувати українські в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: