Геращенко розповіла, чого вимагають бойовики в обмін на повернення українських заручників

Читать на русском
Нардеп Ірина Геращенко заявила, що бойовики вимагають від України передати їм вбивць, ґвалтівників, а також осіб, які знущались над нашими загиблими.
Ірина Геращенко

Проросійські бойовики вимагають передати їм за обміном близько 100 злочинців, які сидять за вбивства, насильство, мародерство і теракти.

Про це повідомила перший віце-спікер Ірина Геращенко журналістам на брифінгу, передає LIGA.net, пише «Слово і Діло».

«Вони вимагають від України передати їм 62 особи, які скоїли тяжкі злочини. Такі як вбивства, насильство, мародерство, знущання над нашими загиблими», - сказала вона.

Геращенко повідомила, що терористи також вимагають звільнення ще 30 людей.

«Вони не мають жодного стосунку до АТО, але вони мають відношення до теракту в Одесі, до теракту в Харкові. І їх вимагають звільнити в рамках звільнення заручників», - додала вона.

Геращенко зазначила, що кілька місяців процес звільнення заручників був заблокований. Терористи не могли визначитися, яка міжнародна організація буде перевіряти відмову кількох сотень людей повернутися з обміну на окуповані території. Терористи відмовилися від залучення Міжнародного комітету Червоного хреста. В кінці березня відмовилися і від участі місії ООН з прав людини.

«Нам вдалося в Мінську домовитися, що місія буде проходити під повним контролем ОБСЄ і до неї приєднається офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Вже сьогодні ми проводимо технічну нараду з приводу того, як буде проходити цей збір відмов», - сказала вона.

Нагадаємо, 5 квітня Геращенко повідомляла про 121 людину, незаконно утримуються в полоні у бойовиків на окупованих територіях Донбасу.

Проте вчора, 12 квітня, стало відомо, що кількість заручників зросла до 126 за рахунок цивільних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: