У НБУ констатують повільне відновлення кредитування

Читать на русском
У Національному банку України окреслили ключові проблеми, що стримують банківське кредитування.

У Національному банку України констатують повільне відновлення кредитування.

Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук під час лекції в рамках семінару для викладачів українських ВНЗ, повідомляє прес-служба НБУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

Так, Ваврищук зазначив, що ключовим завданням банків на сьогодні є відновлення кредитування. Він також окреслив ключові проблеми, що стримують банківське кредитування.

Відставка Гонтаревої переноситься: хто може обійняти крісло глави НБУВідставка глави Нацбанку Валерія Гонтаревої переноситься на більш пізній термін через розбіжності щодо її заміни.

«Маючи ліквідність банки повинні цю ліквідність використовувати - видавати кредити. На жаль, кредитування відновлюється повільно», - заявив він.

Так, серед проблем, НБУ виділяють той факт, що багато компаній реального сектора є закредитованными і банки їх кредитувати не будуть. Ще однією проблемою є високі юридичні ризики.

«Висока частка непрацюючих кредитів - це часто результат не фінансових труднощів позичальників, а їх небажання повертати кредити. Це проблеми судової системи та правоохоронних органів. В Україні дуже просто не повертати кредити банкам, дуже просто вивести заставу і скасувати порука», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава НБУ Валерія Гонтарєва заявляла, що банки мають достатній ресурс для повномасштабного кредитування.

Як відомо, НБУ пропонували скоротити частку держбанків в системі.

Нагадаємо, у Нацбанку повідомили, скільком банкам потрібно докапіталізація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: