У ЄС ухвалили резолюцію щодо зниження імпорту з Малайзії

Читать на русском
Резолюція ЄС спрямована на скорочення імпорту пальмової олії, особливо з країн Південно-Східної Азії.

Малазійські виробники пальмової олії стурбовані майбутнім своєї галузі на тлі ухвалення в ЄС резолюції щодо скорочення імпорту пальмової олії.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

Україна та Малайзія врегулювали питання подвійного оподаткуванняУкраїна та Малайзія підписали міжурядову угоду про запобігання податковим ухиленням на доходи, а також уникненню подвійного оподаткування.

Резолюція ЄС спрямована на скорочення імпорту пальмової олії, особливо із країн Південно-Східної Азії. У тексті документа наголошується, що 46% імпортованої ЄС пальмової олії використовується для виробництва біопалива. Для виробництва цієї пальмової олії виділяється приблизно мільйон гектарів тропічного лісу, заміщеного посадками олійної пальми.

Таким чином, до 2020 року країни ЄС будуть імпортувати сировину, отриману тільки екологічно раціональним способом, тобто екологічно стійку пальмову олію.

Нагадаємо, Україна другий місяць поспіль нарощує імпорт пальмової олії. Найбільшу кількість олії в Україну поставляють Індонезія і Малайзія.

Українські виробники використовують її не для досягнення специфічних властивостей кінцевого продукту, а для її максимального здешевлення.

Незважаючи на те, що наша країна імпортує пальмову олію в рази менше, ніж такі держави-гіганти, як США або Китай, споживаємо ми її набагато більше.

Раніше, Малайзія запропонувала Україні співпрацю у виробництві бронетехніки.

Зазначимо, що Україна збільшила експорт аграрної продукції на 40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: