Терористи обстрілюють із «Градів» позиції сил АТО біля Широкиного

Читать на русском
Терористи ОРДЛО 19 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військ на Донбасі з початку цієї доби.

Терористи ОРДЛО 19 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військ на Донбасі з початку цієї доби.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 3 квітня, пише «Слово і Діло».

«Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій Збройних сил України», - кажуть у штабі.

Так, на приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм ворог обстрілював опорні пункти поблизу Гнутового, а з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - позиції під Павлополем.

«З переносної реактивної системи Град «Партизан» і озброєння БМП противник стріляв по морським піхотинцям поруч з Широкино», - йдеться в повідомленні.

Також з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог обстрілював позиції поблизу Водяного. В районі Водяного та Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.

На донецькому напрямку, повідомляють в штабі, в епіцентрі вогневого протистояння були українські позиції в районі Авдіївки, захисників якої противник накривав вогнем танка, мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. За захисникам Троїцького ворог бив з 82-міліметрових мінометів і автоматичних гранатометів. В районі Пісків діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти поблизу Новоалександровки, Кримського та Троїцького.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 3 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«З початку доби один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення», - відзначили в прес-центрі.

Як повідомлялося, 2 травня в зоні АТО в районі Світлодарської дуги загинули троє українських військових.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська вчинили 63 обстріли українських позицій в зоні АТО, в результаті 1 український військовослужбовець загинув, а 7 - отримали поранення.

Раніше в лікарні Дніпра госпіталізували шістьох тяжкопоранених бійців з передової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: