До лікарні Дніпра доставили тяжкопоранених бійців з передової

Читать на русском
Вчора доставили останнього пораненого з важким кульовим, швидше за все снайперським, пораненням голови - куля прошила потилицю зліва направо.
Сергій Риженко

За вихідні до лікарні Дніпра госпіталізовано шестеро тяжкопоранених бійців АТО.

Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Вихідні дні були важкі. У лікарні ми прийняли 6 «важких» бійців з кульовими і мінно-вибуховими пораненнями, надаємо їм допомогу в реанімаційному відділенні. Вчора о 19:00 доставили останнього пораненого з важким кульовим, швидше за все снайперським, пораненням голови - куля прошила потилицю зліва направо і наразі наші лікарі-реаніматологи, нейрохірурги роблять все можливе, щоб його врятувати», - сказав Риженко.

За його словами, лікарня зараз працює в екстреному режимі, однак ресурсів і ліків поки вистачає.

«Працюємо в екстреному варіанті, в режимі «очікування», все робимо для того, щоб хлопці виживали, хоча поранення вкрай складні. Ресурсів, ліків, крові вистачає, тільки за ці дні ми перелили крові понад 10 літрів. Всі хлопці надходять з великою крововтратою. Поки для поранених в нашій лікарні є все», - повідомив Риженко.

Як повідомлялося, за минулу добу в зоні проведення АТО загинув один боєць, семеро отримали поранення.

Водночас, канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить гострої необхідності в заміні спостерігачів ОБСЄ в Україні місією ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: