На пішохідних переходах столиці з'явиться сенсорне освітлення

Читать на русском
Київська міська державна адміністрація відзначає, що даний проект був відібраний для реалізації за рахунок міського бюджету участі на 2017 рік.

Незабаром у Києві з'явиться сенсорне освітлення 29 пішохідних переходів.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«Сенсорне освітлення допоможе вирішити відразу дві проблеми: поліпшити освітлення доріг та пішохідних переходів і підвищити економію електроенергії. Адже за проектом, який переміг, воно вмикатиметься датчиком руху та заряджатиметься за допомогою сонячних батарей», - розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє провести реконструкцію Контрактової площіСказано 7 квітня 2017 р.Статус обіцянки: У процесі

Технологія сенсорного освітлення полягає в тому, що стовпи будуть оснащені датчиками руху, які будуть реагувати на рух водіїв і пішоходів. Ліхтарі будуть припиняти роботу, коли учасник дорожнього руху покине зону дії датчика. Економія очевидна: новітні технології не будуть працювати протягом ночі, а лише тоді, коли в цьому буде необхідність. У денний час такі ліхтарі будуть заряджатися сонячною енергією.

«Кошти на цей проект вже виділені, а реалізація відбудеться найближчим часом», - поінформував Геннадій Пліс.

Зазначимо, що 25 квітня на Хрещатику запрацював наземний пішохідний перехід.

У січні повідомлялося, що в Києві так і не запустили обіцяну систему відеоспостереження. Однак, до Євробачення-2017, яке пройде у травні в столиці, місцева влада пообіцяла встановити 4 тисячі камер відеоспостереження.

Нагадаємо, киянам можуть ввести окремий платіж за сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: