Названа дата проведення «Маршу рівності» в столиці

Читать на русском
Конкретне місце проведення Маршу рівності організатори ще погоджують із владою і поліцією.

Цього року у Києві 9-18 червня проходитиме «Київпрайд». При цьому його головна подія – «Марш рівності» – відбудеться 18 червня.

Про це під час брифінгу «КиївПрайд2017: Що? Де? Коли?» повідомила директор ЛГБТ-організації KyivPride Руслана Панухник, передає «Слово і Діло».

«Марш рівності» запланований як велика правозахисна акція, яка відбудеться у центрі міста. Ми ведемо плідну співпрацю та комунікацію з київською владою і Нацполіцією», – сказала Панухник.

«Марш рівності» в Києві: реакція політиків, журналістів і пересічних українців12 травня в Києві пройшов так званий Марш рівності. Огляд реакції користувачів соціальних мереж.

«Про конкретне місце і час проведення «Маршу рівності» буде повідомлено заздалегідь, тобто на тижні «Київпрайду». Тому, швидше за все, в середу, перед маршем (14 червня)», – заявили організатори акції.

Панухник також зазначила, що наразі ведуться переговори з владою і поліцією щодо точного місця проведення і маршруту маршу.

«Цього року маршрут маршу буде збільшено, адже 750 метрів минулого року було мало. Тим більше що ми плануємо, що явка і участь людей буде більше, ніж минулого року», – прокоментувала вона.

Панухник пообіцяла, що цьогоріч марш буде «більш гучним, з більш проговореними слоганами і меседжами».

ЛГБТ-прайд: ми можемо розуміти, але не приймаємо його до кінця – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо проведення Маршу рівності в неділю в Києві.

«Ми плануємо більш розгорнутий і комплексний сценарій проведення «Маршу рівності» з конкретними слоганами, які будуть відповідати загальній темі «Київпрайду» – «країна для всіх», – підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що в середині червня у Києві відбудеться третій за рахунком «Марш рівності».

Нагадаємо, минулого року «Марш рівності» в Києві відбувся 12 червня. Не обійшлося без інцидентів. Зокрема, були побиті двоє його учасників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: