Киянам можуть запровадити окремий платіж за сміття

Читать на русском
Депутати Київради підтримали проект рішення, згідно з яким вивезення побутових відходів можна буде вважати окремою комунальною послугою.

Депутати Київради підтримали проект рішення, згідно з яким вивезення побутових відходів можна буде вважати окремою комунальною послугою.

Про це повідомляє прес-центр Київради, пише «Слово і Діло».

На думку київських чиновників, право на надання такої «старої-нової» комунальної послуги повинно вирішуватися на конкурсній основі.

Тепер збір та вивезення твердих побутових відходів входить в структуру комунальної послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкової території.

На думку депутатів Київради, ця послуга в повній мірі не охоплює збір і вивезення сміття, зокрема, приватного сектора.

Також існує проблема відсутності в Києві контрольованої системи вивозу ремонтних і будівельних відходів, низький рівень оплати населення за надані послуги, недостатності роздільного збору твердих побутових відходів, а також конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг.

«Сьогодні ця послуга йде в розрахунку кількості жителів на норму утворення ТПВ, тобто розраховується будинком і потім ділиться на метри квадратні. Відповідно, мешканці будинків платять за метри квадратні, а не за фактичне накопичення відходів», - заявили в Київраді.

Нова карта «подорожей» львівського сміття: де скидали відходи зі Львова за останній місяцьЛьвівське сміття продовжує вести кочовий спосіб життя, відвідуючи все нові й нові області й міста України.

Столичні депутати переконані, що запровадження окремої комунальної послуги створить економічно збалансовану систему збору сміття і дозволить споживачам укладати прямі договори з виконавцями послуг із збирання та вивезення ТПВ.

Як заявив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київради Олександр Малихін, зараз кошти населення на ці цілі спрямовуються в комунальні підприємства, що займаються утриманням будинків і прибудинкових територій, які потім розраховуються з юридичними особами, які здійснюють вивезення ТПВ.

Остаточне рішення щодо цього питання повинні ухвалити депутати Київради.

Як повідомлялося, Київська адміністрація пропонує побудувати в Києві п'ять нових центрів звернення з твердими побутовими відходами.

Нагадаємо, що в понеділок, 24 квітня, в зоні відчуження Чорнобильської АЕС невстановлені вантажівки викинули сміття зі Львова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: