Мінінфраструктури розробить альтернативу «Повітряному експресу»

Читать на русском
Проект планується реалізувати з урахуванням доручень Кабміну, прийнятих щодо закриття інфраструктурного проекту Повітряний експрес.

Кабмін доручив Мінінфраструктури розробити план будівництва лінії наземного електротранспорту «Київ - Бориспіль» замість проекту залізничного сполучення «Повітряний експрес».

Про це йдеться в протоколі наради під керівництвом першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

«Провести робочу нараду щодо розробки та реалізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі інфраструктурного проекту будівництва лінії наземного електричного транспорту від кінцевих зупинок Сирецько-Печерської лінії метрополітену в місто Бориспіль і аеропорт «Бориспіль», - сказано в ньому.

Зазначено, що проект планується реалізувати з урахуванням доручень Кабміну, прийнятих щодо закриття інфраструктурного проекту «Повітряний експрес».

Як повідомлялося, китайська компанія China Railway International Group (CRIG) заявила про зацікавленість у будівництві залізничної гілки «аеропорт «Бориспіль» - Київ».

Нагадаємо, колишній глава Держінвестпроекту Владислав Каськів обіцяв почати будівництво залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом «Бориспіль» «Повітряного експреса» ще у 2011 році.

У 2014 році Володимир Гройсман, на той момент міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, дав доручення розглянути проектні рішення щодо здешевлення реалізації проекту «Повітряний експрес», за рахунок якого планується забезпечити залізничне сполучення між центральним київським вокзалом і аеропортом «Бориспіль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: