Кабмін схвалив рішення про закупівлю ліків через міжнародні організації

Читать на русском
Кабмін схвалив рішення закуповувати ліки через міжнародні організації за кошти держбюджету 2017 року.
Закупка ліків

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про закупівлю ліків через міжнародні організації за кошти державного бюджету 2017 року.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «ГОРДОН».

Таке рішення було прийнято сьогодні, 19 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк зазначив, що документ дозволить проводити всі державні закупівлі ліків у 2017 році через міжнародні організації.

Ковтонюк також повідомив, що вперше в історії України закупить через Королівське агентство Великобританії (Crown Agents) не тільки лікарські препарати, а також вироби медичного призначення для проведення гемодіалізу, коронарографії, стентування.

Нагадаємо, що колишній керівник одного з підприємств, будучи переможцем торгів на поставку антиретровірусних лікарських препаратів, завдав Міністерству охорони здоров'я матеріального збитку на суму понад 42 млн грн. У цій справі Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт.

За словами Уляни Супрун, в Україну 9 квітня доставили першу партію ліків за напрямком дитячої онкології на 60 мільйонів гривень.

14 квітня стало відомо, що Кабмін планує розширення програми реімбурсації ліків, забезпечивши безкоштовними медикаментами хворих, які їх потребують.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: