У штабі АТО розповіли про ситуацію на фронті протягом доби

Читать на русском
Протягом дня 2 травня терористи на Донбасі 28 разів обстріляли позиції сил АТО, четверо військових поранені.
Фото з відкритих джерел

2 травня ситуація на фронті залишається напруженою: з початку доби терористи 28 разів обстрілювали позиції українських військових.

Четверо бійців отримали поранення, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Прес-центр штабу АТО.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-терористичні підрозділи не припиняють вогневі атаки по позиціях Збройних Сил України. З початку доби ворог 28 разів обстріляв позиції українських захисників», – зазначають військові.

На луганському напрямку ворог вів вогонь із 120- та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах поблизу Кримського й Новозванівки. Під Катеринівкою були застосовані 82-мм міномети, а поблизу Троїцького – ще й протитанкові гранатомети. Позиції сил АТО поруч із Новоалександрівкою ворог обстрілював із гранатометів та кулеметів великих калібрів.

Тука пояснив, чому «ЛНР» відключили від електропостачання, а «ДНР» – ніЗаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розповів про стан справ з відключенням електроенергії в непідконтрольних районах Донбасу.

На донецькому напрямку вогнем зі 120-мм мінометів терористи накрили захисників Луганського, з мінометів калібру 82 мм – Зайцевого. Що стосується Авдіївки, то по опорних пунктах в районі населеного пункту бойовики стріляли з гранатометів. Також на цій ділянці фронту була зафіксована робота снайперів.

«На приморському напрямку вогневу активність російсько-окупаційні підрозділи здійснювали під Павлополем, оборонців якого обстрілювали з гранатометів. По захисниках Широкиного, Водяного, Гнутового та Красногорівки противник гатив з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. Поблизу Гнутового активізувалися ворожі снайпери», – йдеться в повідомленні Прес-центру АТО.

Нагадаємо, 1 травня в ході бойовий дій на Донбасі поранення отримали 5 українських бійців.

Тим часом у Росії відбулися переговори Володимира Путіна з Ангелою Меркель, в ході яких канцлер Німеччини наголосила на важливості повернення Україні контролю над її державним кордоном на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: