У штабі АТО розповіли про ситуацію на Донбасі 1 травня

Читать на русском
У понеділок, 1 травня, в зоні проведення антитерористичної організації були поранені п'ятеро українських бійців.
Фото з відкритих джерел

П'ятеро бійців сил АТО були поранені на Донбасі в понеділок, 1 травня. Загалом ворог 25 разів відкривав вогонь по українським захисникам.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр АТО.

Зокрема, на приморському напрямку поблизу Павлополя ворог бив зі 120-мм мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї, поряд з Мар'їнккою – зі 82-мм мінометів. 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів підрозділи російсько-окупаційних військ застосовували по захисниках Красногорівки, а гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети – проти захисників населених пунктів Гнутове, Талаковка, Широкине й Водяне. Також у районі Павлополя працювали ворожі снайпери.

Точка неповернення для Донбасу: у війні немає правих і винуватих, є тільки переможеніПолітолог пояснив, яке рішення віддаляє Донбас від України і може наблизити гуманітарну кризу на окупованих територіях.

На донецькому напрямку ворог крив позиції сил АТО з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів і стрілецької зброї противник накривав позиції поряд з Луганським з озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів бив по захисникам Верхньоторецька, а з гранатометів різних систем і стрілецької зброї – по позиціях біля Новгородського, Авдіївки, Зайцевого й шахти «Бутівка».

Що стосується луганського напрямку, там ворог вів вогонь поблизу Новозванівки з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів.

У штабі АТО відзначають, що в окремих випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомляли про більш ніж півсотню обстрілів із початку доби, а вчора під Катеринівкою, що в Луганській області, загинув військовослужбовець ЗСУ, ще двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: