Названа сума витрат на міжнародні суди проти Росії

Читать на русском
У бюджеті передбачено 152,2 мільйона гривень на юридичний супровід вирішення спорів з Росією, пов'язаних з порушенням РФ своїх зобов'язань за міжнародними договорами України.

У бюджеті передбачено 152,2 мільйона гривень на юридичний супровід вирішення спорів з Росією, пов'язаних з порушенням РФ своїх зобов'язань за міжнародними договорами України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

У бюджеті України на 2017 рік передбачено 152,2 млн грн на юридичний супровід вирішення спорів з РФ, пов'язаних з порушенням її зобов'язань за міжнародними договорами України.

За останні два роки Міністерство закордонних справ України і НАК «Нафтогаз України» виплатили американській юридичній компанії Covington&Burling понад 10 мільйонів доларів за консультації та юридичний супровід справ в міжнародних судах у спорах з РФ.

При цьому співпрацю з американськими юристами в МЗС почали ще в 2015 році, заплативши 0,3 мільйона доларів за захист інтересів країни в суперечці з РФ про тлумачення і застосування Угоди між Кабміном і урядом Росії про заохочення і взаємний захист інвестицій.

За даними видання, всього за 2015 рік Covington&Burling за виконані роботи отримала понад 1 мільйон доларів, в 2016 році загальна сума виплат склала 2,8 мільйона доларів.

У свою чергу, НАК «Нафтогаз України» в грудні 2016 року провела по переговорній процедурі закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України за позовом до Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Перемогла Covington&Burling. Сума договору склала 6,31 мільйона доларів, а термін його дії триває до кінця поточного року.

Таким чином, загальна сума витрат МЗС і «Нафтогазу» за два роки становить понад 10 мільйонів доларів.

«У бюджеті України на 2017 рік передбачено 152,2 млн грн (проти 107,7 млн в 2016 році) на юридичний супровід вирішення спорів з РФ, пов'язаних з порушенням її зобов'язань за міжнародними договорами України», – наголошується в матеріалі.

Нагадаємо, 26 квітня 45 членів ПАРЄ підписали декларацію з вимогою до Росії виконати припис Міжнародного суду ООН щодо відновлення роботи Меджлісу в окупованому РФ Криму.

24 квітня в Мін'юсті розповіли, як будуть вимагати виконання Росією рішення суду ООН про відновлення діяльності Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: