Завтра російський суд розгляне продовження арешту Сущенку – адвокат

Читать на русском
Завтра, 26 квітня в Москві відбудеться засідання суду про продовження терміну утримання під вартою незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, повідомив, що засідання суду про продовження терміну утримання під вартою його підзахисного відбудеться 26 квітня.

Про це адвокат написав у Twitter, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Завтра, 26 квітня, у Лефортовському суді о 13:00 буде розглянуто клопотання слідства щодо продовження терміну утримання під вартою Романа Сущенка», - пише Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Відзначимо, що чинний термін перебування Сущенко під вартою, визначений Лефортовським районним судом, закінчується 30 квітня.

Нагадаємо, раніше журналіста Сущенко висунули на Всесвітню премію ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: