ГПУ допитала очільника Верховного суду Романюка

Читать на русском
ГПУ допитала голову Верховного суду Ярослава Романюка як свідка в кримінальних провадженнях, що стосуються узурпації влади екс-президентом України Віктором Януковичем та злочинів проти учасників Евромайдана.
Очільник ВСУ Ярослав Романюк

Генеральна прокуратура України допитала главу Верховного суду України Ярослава Романюка в якості свідка за справами, що стосуються узурпації влади колишнім президентом України Віктором Януковичем та злочинів проти учасників Евромайдану.

Про це пише «Новое время», передає «Слово і Діло».

У ГПУ немає доказів причетності Льовочкіна до розгону студентського МайдануГенеральна прокуратура не має доказів причетності колишнього глави АП Сергія Льовочкіна до розгону студентського Майдану в листопаді 2013 року.

«Протягом лютого я вимушено відвідав Генеральну прокуратуру України, де мене допитували за трьома кримінальними справами. Одна справа стосувалася узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем, друга кримінальна справа стосувалася розстрілу мирних людей на Майдані й третя кримінальна справа стосувалася «Автомайдану». Власне, в цих трьох кримінальних справах мене й допитували», – повідомив Романюк.

При цьому він уточнив, що надавав свідчення як свідок.

Нагадаємо, як повідомлялося, серед кандидатів до Верховного суду виявилися підозрювані у створенні схем за Януковича й судді, чиї родичі в Криму ухвалювали рішення на користь Росії.

Раніше повідомлялося, що ГПУ відкликала на доопрацювання клопотання про початок заочного розслідування справи Клименка.

Нагадаємо, допит нардепа Андрія Артеменка в ГПУ перервали до понеділка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: