ЗМІ: в конфлікті на Донбасі беруть участь італійці

Читать на русском
За повідомленням італійських ЗМІ, на Донбасі по обидві сторони беруть участь добровольці з Італії.
Італійці на Донбасі

За повідомленнями італійських ЗМІ, у війні на Донбасі по обидві сторони беруть участь італійці.

Про це пише La Stampa, передає «Слово і Дело».

Відомі приблизно десять імен, і майже всі вони з Північної Італії, більшість - воюють на боці сепаратистів, пише видання.

Як повідомляє автор, Турин - «один з головних вузлів вербування» в Італії. Наприклад, з Турину на Донбас приїхав 55-річний Франческо Саверіо Фонтана (позивний «Стан»), доброволець в українському батальйоні «Азов».

Місія ООН – «козир», який українська дипломатія традиційно витягує з рукава, коли нічого сказатиГолова правління фонду «Майдан закордонних справ» оцінив результативність переговорів Президента України з держсекретарем США і пропозицію про введення миротворчого контингенту на Донбас.

Також видання повідомляє про двох інших італійців, які воюють на боці бойовиків. «З Турина, ймовірно, приїхали і інші два бійця. На цей раз сліди ведуть до сепаратистів, які фінансуються з Москви. Імена не розкриваються, так як йде розслідування», - йдеться в статті.

«Ці бійці могли входити в Interunit - інтернаціональну і інтернаціоналістську групу (так як вона натхненна Громадянською війною в Іспанії), яка з 2015 року існує в бригаді «Привид» в Донецьку», - повідомляє журналіст.

Видання пише, що туринці також працюють інструкторами-парамедиками. Серед них 44-річний «Карло», колишній парашутист з бригади Folgore італійської армії. Ім'я «Карло» - вигадане: «Я не хочу неприємностей з проросійськими силами, - пояснює сам чоловік, - тому що їхні італійські прихильники постійно загрожують». «Карло» разом з ще одним туринським добровольцем регулярно здійснює поїздки з Турина в Україну, йдеться в статті.

«Принаймні, десять італійців вступили до лав «ополченців», що фінансуються Москвою», - пише видання.

«Один з найвідоміших в їх числі - це Антоніо Катальдо з Авелліно. Він - єдиний професіонал у всій групі». Катальдо працював найманцем в Панамі, Лівії, Дубаї, а потім провів вісім місяців на Донбасі. «Я - снайпер в армії Луганська, у мене дві нагороди за доблесть», - цитує автор італійського добровольця. Катальдо також розповів, що сподівається скоро повернутися в Сирію: «На стороні Асада, оскільки там хоч по-російськи говорять».

Нагадаємо, що сьогодні на Донбасі в снайперської дуелі знищений снайпер бойовиків, який приїхав з російського Ульяновська. Про це повідомив народний депутат Дмитро Тимчук в Facebook.

Раніщше уряд РФ вирішив забезпечити Луганську область України безперебійним постачанням електроенергії в зв'язку з тим, що Київ припинив електропостачання самопроголошеної «Луганської народної республіки».

Також СБУ знайшла на Донбасі боєприпаси, які виготовляються в РФ і перебувають на озброєнні виключно у російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: