Розенко повідомив, чи будуть піднімати пенсійний вік в Україні

Читать на русском
Розенко повідомив, що в Україні піднімати вік неприпустимо через низьку тривалість життя та цього не вимагає МВФ.
Павло Розенко

У Меморандумі України з МВФ немає вимог про підвищення пенсійного віку, а постійне мусування цієї теми в суспільстві ставить під загрозу проведення повноцінної пенсійної реформи в країні.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

«Меморандум з МВФ вперше за 15-річну історію оприлюднений на сайті Міністерства фінансів. І кожен може переконатися, що сенсацій там немає, за ці три тижні ніяких катаклізмів в Україні не сталося. Там немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку в Україні. І разом з тим ми постійно чуємо розмови про необхідність підвищення пенсійного віку. Потрібно розуміти, що чим більше буде таких безпідставних розмов, тим менше шансів провести будь-яку пенсійну реформу в парламенті», - підкреслив Розенко.

Життя на пенсії: чому українські пенсіонери отримують мізерні виплати, а система на межі колапсуВиконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера назвав причини, які привели пенсійну систему до критичного рівня.

Віце-прем'єр упевнений, що за нинішньої тривалості життя українців підвищувати пенсійний вік неприпустимо. «Я категоричний противник підвищення пенсійного віку зараз, на цьому етапі розвитку України. Я вважаю, що за низької тривалості життя це неприпустимо», - зазначив віце-прем'єр.

Головний маркер МВФ щодо пенсійної реформи, за словами Розенка, - це вимога того, що нова пенсійна система повинна запрацювати в Україні з 1 січня 2018 року.

«І наше головне завдання - зробити справедливу пенсійну систему - перш за все для українців. Реформа буде проводитися не для МВФ, а для нинішніх пенсіонерів, які очікують підвищення пенсій, і для майбутніх поколінь, яким потрібно дати шанс на гідну пенсію», - сказав Розенко.

Раніше МВФ назвав пенсійний вік головною умовою нового кредиту.

Нагадаємо, що директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен повідомив, Україні більше не можна відкладати пенсійну реформу й запустити процес доведеться негайно, щоб уникнути колапсу.

Відмітимо, що 4 березня 2017 року Розенко пообіцяв, що ніяких суттєвих змін у системі нарахування субсидій у наступному опалювальному сезоні не буде. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: