МВФ назвав пенсійний вік головною умовою нового кредиту

Читать на русском
Пенсійна реформа в Україні є основною частиною такого перегляду програми МВФ, і в неї входить підвищення пенсійного віку.

Пенсійна реформа в Україні є основною частиною такого перегляду програми МВФ, і в неї входить підвищення пенсійного віку.

У МВФ заявили, що підвищення пенсійного віку є важливою частиною для наступного кредиту.

Напередодні влада заявила про узгодження пенсійної реформи з МВФ на 99 відсотків. Зазначалося, що залишилися лише технічні деталі.

«Таким чином, відповідь - так, пенсійна реформа - важлива частина наступного перегляду програми, і підвищення ефективного пенсійного віку є її (пенсійної реформи - ред.) частиною», - цитує директора європейського департаменту МВФ Пола Томсена «УНІАН», пише «Слово і Діло».

Він наголосив на необхідності збільшення розміру пенсій, «але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність».

Розенко запевнив, що уряд не підвищуватиме пенсійний вікСказано 17 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Підвищення віку виходу на пенсію, підвищення ефективного пенсійного віку - критично важливо. Це дійсно питання, щодо якого відбуваються дискусії в контексті наступного перегляду (програми співпраці МВФ і України - ред.)», - додали в МВФ.

Відзначимо, що нещодавно віце-прем'єр Павло Розенко розкритикував посланника МВФ через його пораду щодо реформування української пенсійної системи.

Також нагадаємо, що два тижні тому влада заявила, що Київ переконав МВФ не підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: