Київ погрожує підвищити штрафи за куріння в сто разів

Читать на русском
Київська влада пропонує Верховній Раді і Кабміну збільшити штрафи за куріння в заборонених місцях до 17-20 тис. гривень.

Київська влада пропонує Верховній Раді і Кабміну збільшити штрафи за куріння в заборонених місцях до 17-20 тис. гривень.

За відповідний проект рішення проголосували 92 депутати при мінімально необхідному 61, передають «Українські Новини», пише «Слово і Діло».

Депутати ухвалили відповідне рішення, яке пропонує внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та закон України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».

Зокрема, пропонується підвищення штрафів за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях від 50 до 100 разів.

Експерт пояснив, чого доб'ються чиновники, підвищивши акцизи на алкоголь і сигаретиПолітичний експерт розповів про негативні наслідки рішення підвищити акцизи на алкоголь і сигарети.

Відповідальність для фізичних осіб пропонується встановити на рівні 17 тис. гривень, для юридичних осіб - до 20 тис.

Чинне законодавство дозволяє куріння в вищевказаних приміщеннях в спеціально відведених для цього місцях і передбачає попередження або штраф 3-10 неоподатковуваних мінімумом (51-170 гривень) за куріння в забороненому місці, а за повторне порушення протягом року - штраф 10-20 неоподатковуваних мінімумів ( 170-340 гривень).

Раніше повідомлялося, що депутати хочуть в сто разів збільшити штрафи за куріння кальяну. Нагадаємо, ВООЗ підрахувала світові збитки від куріння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: