Представники «ДНР» зірвали верифікацію в процесі обміну полоненими – Геращенко

Читать на русском
Представники так званої ДНР відмовилися провести опитування ув'язнених, яких Україна готова передати для звільнення українських заручників у ОРДЛО.
фото: УНІАН

Представники так званої «ДНР» відмовилися провести опитування ув'язнених, яких Україна готова передати для звільнення українських заручників у ОРДЛО.

Про це розповіла перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«У вівторок, 18 квітня, представники ОБСЄ, СБУ та офісу Омбудсмена Лутковської вже були в Маріуполі, щоб, згідно досягнутих в Мінську на гуманітарній підгрупі і на ТКГ домовленостей, почати, нарешті, опитування сотень людей, які знаходяться в пенітенціарних установах, яких можливо , згідно з українським законодавством, звільнити від подальшого відбування покарання тільки заради звільнення наших заручників у ОРДЛО. Однак процедура верифікації так і не почалася, в останню хвилину ОРДО під надуманими приводами відмовилися від цього і захотіли знову повернутися до обговорення вже сто разів обумовленого сто разів пережованого, на черговій зустрічі в Мінську», – написала вона.

При цьому Геращенко зазначила, що тактика Кремля і його підлеглих в ОРДЛО полягає в блокуванні процесу звільнення полонених і виключенні з цього процесу представників міжнародних організацій.

«Тактика ОРДЛО, і їх російських кураторів очевидна – заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації. Спочатку ОРДЛО категорично відмовилися від участі в процесі звільнення МКЧХ, потім, після двомісячних переговорів і вже досягнутих домовленостей заблокували ООН, тепер їх не влаштовує ОБСЄ, хоча місія цієї організації безпосередньо залучена в мінський процес, а її представники є координаторами ТКГ і всіх груп», – підкреслила вона.

Нагадаємо, 15 квітня представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста вдалося передати великодні передачі українським полоненим, яких бойовики утримують на Донбасі.

Раніше Геращенко озвучила нові дані щодо кількості українських заручників, яких російсько-окупаційні сили утримують на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: