Харківську область замело снігом: школярів відправили на канікули

Читать на русском
У 18 районах і містах Харківської області навчальний процес в шкільних закладах буде припинений у зв'язку з різким погіршенням погодних умов.

У 18 районах і містах Харківської області навчальний процес в шкільних закладах буде припинений у зв'язку з різким погіршенням погодних умов.

Про це журналістам розповів заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Анатолій Бабічев, повідомляє кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Дело».

«Зараз в районах прийнято рішення про призупинення навчання до кінця тижня. В установах з централізованим опаленням нагріти приміщення в даний час неможливо. Деякі школи, які оснащені індивідуальним опаленням на альтернативному паливі, запускають котельні, там навчальний процес не буде перериватися », - зазначив Бабичев.   У той же час він зазначив, що перерва в навчальному процесі не викличе жодних проблем, адже годинник наздоженуть шляхом ущільнення навчальної програми.

За словами Бабічева, на наступному тижні погода, за прогнозами, повинна покращитися і планується, що вже з понеділка діти підуть в школу.

«Що стосується дитячих садків, то їх не закриватимуть: переважно всі вони обладнані котлами на альтернативному паливі. Дошкільні заклади знаходяться на балансі сільрад, які можуть забезпечити їх паливом. Крім того, в дитсадках використовують електричні обігрівачі, які можуть нагріти невеликі приміщення сільських садів », - пояснив він і додав, що в Харкові рішення про припинення навчального процесу в даний час не приймалося.

Раніше в школах Миколаєва через похолодання оголосили канікули.

Нагадаємо, через похолодання у Львові, Тернополі та Івано-Франківську відновили опалювальний сезон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: