У Борисполі прикордонники затримали росіянку, яку підозрюють в тероризмі

Читать на русском
У столичному аеропорту Бориспіль прикордонники затримали громадянку Росії з чотирма дітьми, яку розшукує Інтерпол за підозрою в тероризмі.

У столичному аеропорту «Бориспіль» прикордонники затримали громадянку Росії з чотирма дітьми, яку розшукує Інтерпол за підозрою в тероризмі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

30-річну громадянку РФ затримали в Борисполі під час оформлення пасажирів рейсу «Амман-Київ». Вона прибула в Україну з Йорданії з чотирма дітьми, щоб отримати статус біженця.

Інтерпол розшукує її за статтею 205.5 ч.2 «Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації» Кримінального кодексу РФ.

Про затримання повідомили українське бюро Інтерполу в Києві і Службу безпеки України. Росіянці роз'яснили вимоги законодавства України і вручили пам'ятку «Інформація для осіб, які на законних підставах прибули в Україну з метою бути визнаними біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні».

Зараз жінку разом з дітьми передали співробітникам Національної поліції. Крім того, в неділю в «Борисполі» затримали іншого росіянина, який знаходився в розшуку по лінії Інтерполу за шахрайство в РФ.

Нагадаємо, 7 квітня поліція Чорногорії затримала українку Ірину Мусієнко за підозрою в причетності до «газових схем» депутата Олександра Онищенка.

Раніше в Іспанії затримали матір депутата-втікача Олександра Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: