Луценко обіцяє протягом місяця зібрати відповідальних за призначення прокурорів

Читать на русском
У ГПУ прогнозують, що органи прокурорського самоврядування будуть сформовані протягом місяця.

У ГПУ прогнозують, що органи прокурорського самоврядування будуть сформовані протягом місяця.

Про це в середу повідомив генпрокурор Юрій Луценко під час прес-конференції в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Також він повідомив, що згідно з новими змінами в Законі «Про прокуратуру» відбудуться збори працівників прокуратур усіх рівнів та центрального апарату, які виберуть делегатів для участі у Всеукраїнській конференції прокурорів, під час якої вже буде обрано членів до Ради прокурорів України та кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

«Зараз починається радикальна реформа в системі управління органів прокуратури в державі. Раніше Генеральний прокурор мав повноваження особисто, самостійно призначати на посади і знімати будь-кого. Тепер все змінюється, згідно з чинним законодавством з 15 квітня, я втратив «диктаторські» повноваження по призначеннях», - сказав Луценко.

За словами Луценка, Рада прокурорів України та кваліфікаційно-дисциплінарної комісія прокурорів формуватиме кадрову політику від заступників Генпрокурора до прокурорів району.

«Це сповільнить кадрову роботу, але, мені здається, це дуже добре, враховуючи, що прокуратура перестане бути пострадянською. Я усвідомлюю, що виникне багато організаційних проблем, проте це крок у правильному напрямку, з будь-якими проявами тоталітаризму, зокрема в прокуратурі, треба покінчити», - сказав він.

Луценко відзвітував, скільки осіб притягнули до відповідальності у справі «бурштинової мафії». Раніше Луценко призначив нового прокурора Рівненської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: