Тіллерсон пропонує Путіну забрати Асада в Росію

Читать на русском
Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту в Москву розкрив російському президенту Путіну деталі плану Дональда Трампа щодо врегулювання ситуації в Сирії.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту в Москву розкрив російському президенту Путіну деталі плану Дональда Трампа щодо врегулювання ситуації в Сирії.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на свої джерела серед американських чиновників, пише «Слово і Діло».

За інформацією джерел, план Трампа ще не завершений, однак держсекретар все одно презентував Путіну попередній варіант і документи, де були викладені основні принципи.

Журналістам стало відомо, що план Трампа складається з чотирьох етапів: знищення терористичного угрупування «Ісламська держава», стабілізації країни під керівництвом тимчасового уряду, перехідний період з відмовою Башара Асада від влади і остаточне врегулювання - зі збереженням бази в Тартусі за Росією.

Держсекретар США: санкції проти РФ залишаться до виконання Мінська і повернення КримуДержавний секретар США Рекс Тіллерсон пообіцяв, що санкції проти Росії залишаться в силі, доки вона не поверне анексований Крим і не виконає умови Мінських угод.

Зокрема наголошується, що США не наполягають на фізичне усунення Асада, але не виключають його. Трамп нібито пропонує організувати від'їзд нинішнього президента Сирії в Росію або Іран.

В адміністрації Трампа також наполягають, що для врегулювання конфлікту в Сирії участь Росії є необхідною. Відзначається, що Тіллерсон не наполягав на якнайшвидшій відповіді, але просив російського лідера все обміркувати.

Як повідомлялося, Кремль зустрів Тіллерсона «несподіванно неприязно». Проте, Москва заявила про готовність відновити меморандум щодо Сирії, припинений після ракетного удару США,

Також відзначимо, що після зустрічі з Лавровим Тіллерсон зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: