Між ними лід не тане. Тіллерсон і Лавров завершили зустріч у Кремлі

Читать на русском
У Кремлі відбулася зустріч глави Держдепу США Рекса Тіллерсона і глави російського МЗС Сергія Лаврова, яку ЗМІ вже охрестили «несподівано неприязною».

У Кремлі відбулася зустріч глави Держдепу США Рекса Тіллерсона і глави російського МЗС Сергія Лаврова, яку ЗМІ вже охрестили «несподівано неприязною».

Лавров розпочав зустріч з главою Держдепу «надзвичайно крижаними зауваженнями», пише видання Reuters за підсумками двогодинної зустрічі, інформує «Слово і Діло».

Відзначимо, що вчора Тіллерсон поставив ультиматум Росії, заявивши, що їй слід вибрати: або партнерство з США, або підтримка сирійського президента Башара Асада. У Кремлі його слова назвали «грою м'язами» перед зустріччю.

Повідомляється, що Лавров розпочав зустріч з Тіллерсоном «надзвичайно крижаними зауваженнями», засудив ракетний удар по Сирії як незаконний і звинуватив Вашингтон в непередбаченій поведінці.

«Я не буду приховувати, що у нас є багато питань, враховуючи вкрай неоднозначні і часом суперечливі ідеї, висловлені в Вашингтоні по всьому спектру відносин. І це, не кажучи про нещодавні тривожні дії - протиправноій атаці проти Сирії», - сказав глава МЗС Росії.

Ультиматум США для Путіна: чого чекати від візиту Тіллерсона до Москви?Політичний експерт розповів, з ким об'єднаються США для протидії Путіну, яку позицію обере Китай та чи допоможе візит Рекса Тіллерсона врегулювати сирійську кризу.

Водночас, як відзначає Reuters, висловлювання Тіллерсона були більш виваженими. Він зазначив, що його мета - «зрозуміти відмінності і чому ці відмінності існують, а також які перспективи їх подолання».

«Я з нетерпінням чекаю дуже відкритого, відвертого і чесного обміну думками, щоб після цього ми могли краще окреслити американо-російські відносини», - сказав він Лаврову.   Відзначимо, що під час зустрічі Лавров відчитав американських журналістів.

Крім того, Тіллерсон зустрівся з Володимиром Путіним, хоча ще позавчора в Кремлі говорили, що в графіку президента РФ відсутня зустріч з держсекретарем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: