Держсекретар США: санкції проти РФ залишаться до виконання Мінська і повернення Криму

Читать на русском
Державний секретар США Рекс Тіллерсон пообіцяв, що санкції проти Росії залишаться в силі, доки вона не поверне анексований Крим і не виконає умови Мінських угод.
фото: ЕРА

Державний секретар США Рекс Тіллерсон пообіцяв, що санкції проти Росії залишаться в силі, доки вона не поверне анексований Крим і не виконає умови Мінських угод.

Про це він заявив на зустрічі голів МЗС держав-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Держдепартаменту США.

«Ми будемо продовжувати закликати Росію до виконання мінських зобов'язань. Санкції США залишаться, доки Москва не скасує дії, які спричинили наші санкції. Ми з тривогою відзначаємо ескалацію насильства уздовж лінії зіткнення і повторювані напади на цивільну інфраструктуру з боку очолюваних Росією сил сепаратистів, які представляють підвищений ризик гуманітарної катастрофи», – заявив Тіллерсон.

При цьому він закликав РФ вплинути на сепаратистів і зупинити насильство, а також припинити напади та залякування представників ОБСЄ, а також полегшити їх роботу.

«Санкції щодо Криму повинні залишатися в силі, доки Росія не поверне контроль над півостровом Україні», – підкреслив Тіллерсон.

Нагадаємо, 29 березня сенатори від Республіканської та Демократичної партій оприлюднили резолюцію по Україні щодо надання їй допомоги і засудження російської агресії.

Раніше США ввели низку нових санкцій проти кількох російських компаній, що викликали чергові заяви російського МЗС про те, що «ніяких проблем санкції не викликають».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: