Українці побили рекорд по поїздках до Туреччини, навіть після перевороту в країні – посол

Читать на русском
Надзвичайний і Повноважній Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель розповів про візит Ердогана до України та оцінив розвито туристичної галузі між країнами.

Надзвичайний і Повноважній Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель позитивно оцінив українсько-турецькі відносини, незважаючи на зовнішньополітичні виклики та анонсував візит Президента Туреччини до України в найближчі два місяці.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Візит відбудеться найближчим часом. Це один із пунктів щорічного графіку, якого дотримуємося з 2011 року. Це частина механізму співпраці, передбаченого діяльністю Стратегічної ради високого рівня. Щороку президенти відвідують країни один одного. Торік Петро Порошенко був у Туреччині. Два роки тому Реджеп Тайїп Ердоган був тут», - розповідає посол, акцентуючи на тому, що наразі Президент Туреччини готується до приїзду в Україну з кількома міністрами для обговорення численних питань.

Водночас, за його словами, одним із сумних наслідків геополітики 20-го століття стало те, що Україна залишилася в тіні для багатьох країн, включаючи Туреччину.

«Тим не менш Україна повертається до своєї історії, змінює її національне бачення, відтворює свою ідентичність. У цьому процесі вона також відкриває для себе, що відносини з турками-османами не були настільки конфліктними, як думали раніше. Існує спільне історичне, культурне надбання. Є багато історичних пам'яток, що нагадують про це, наприклад, фортеці. На жаль, багато з них залишилися в Криму. Хочемо зробити цю спільну історичну спадщину більш знаною, наприклад, шляхом історичного туризму» - каже Тезель.

Як наголосив посол, туристична галузь мала рекордні показники, незважаючи на воєнний переворот, який відбувся в Туреччині.

«Число туристів з України до Туреччини збільшилося на 48%. Це рекорд і ми цим пишаємося», - зауважив він.

Туристична індустрія Туреччини працювала добре. Всі українські туристи добре поінформовані та обізнані у реальному стані справ. Вони знають Туреччину, її якість обслуговування та забезпечення, та конкурентні ціни.

«Навіть після невдалої спроби військового перевороту у липні минулого року кількість українських туристів не зменшилася. Міжособистісні та суспільні контакти дуже важливі», - підкреслив посол.

Як відомо, в березні Кабмін уклав угоду з Туреччиною, яка дозволяє громадянам з біометричними паспортами перебувати на території Туреччини терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Нагадаємо, вчора в Туреччині відбувся ініційований президентом Реджепом Таїпом Ердоганом референдум щодо переходу держави до президентської форми правління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: