Ердоган заявив, що не збирається перетворювати Туреччину в федерацію

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виключив ймовірність створення федеральної системи в країні після конституційного референдуму.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виключив ймовірність створення федеральної системи в країні після конституційного референдуму.

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

«Федеральна система на порядку денному не стоїть, її не буде. Ми — найбільші прихильники унітарної структури Туреччини», — сказав Ердоган.

Туреччина є унітарною державою і не має регіональних адміністрацій з виконавчими повноваженнями з моменту створення республіки у 1923 році.

Ердоган знову назвав Європу «розсадником нацизму»Турецький президент Ердоган у понеділок, 3 квітня, закликав турецьких виборців в Європі кинути виклик «онукам нацизму» і підтримати референдум.

Заява Ердогана прозвучала після того, як лідер однієї з опозиційних партій Девлет Бахчелі висловив стурбованість у зв'язку із заявами уряду про плани перевести країну до федеральної системи після референдуму 16 квітня.

У разі набрання чинності змін до Конституції президент Туреччини зможе сам призначати міністрів і вищих державних чиновників, оголошувати надзвичайний стан і розпускати парламент.

Також він буде одночасно і очільником уряду, а пост прем'єр-міністра скасують у 2019 році.

Раніше повідомлялося, що Туреччина закінчила зведення стіни вздовж кордону з Сирією.

Нагадаємо, Ердоган готовий підтримати військові дії Трампа проти Асада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: