Вибухівка, використана терористами під час нападу на автобус «Боруссії», має армійське походження – ЗМІ

Читать на русском
Вибух, у результаті якого постраждав один із гравців дортмундської Боруссії, могли влаштувати з використанням вибухівки зі складів Бундесверу.
Фото з відкритих джерел

Вибухівка, використана під час нападу на автобус футбольного клубу «Боруссія Дортмунд», може походити з арсеналів Бундесверу, допускають у слідстві.

Це випливає з матеріалів розслідування, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Deutsche Welle українською».

Зокрема, детонатори, використані для нападу, вказують на високу професійну підготовку організаторів. У Федеральному управлінні розслідування кримінальних справ, що розслідує напад на дортмундську команду, інформацію поки не коментують.

Про те, хто організував теракт, точних відомостей також поки немає: після нападу були знайдені одразу кілька записок із зізнаннями в його скоєнні з боку ісламістів, пізніше в інтернеті був опублікований відеозапис, котрий свідчить про причетність до події лівих екстремістів, а в суботу берлінська газета Der Tagesspiegel отримала електронного листа із зізнанням нібито від ультраправих.

В організації теракту біля автобуса «Боруссії» підозрюють ісламістівПоліція Німеччини підозрює вихідця з Іраку і громадянина ФРН в організації вибухів біля автобуса футбольного клубу «Боруссія» в Дортмунді.

Тим часом поліція попереджає про можливе повторення подібних випадків. Там припускають, що мішенню для атак терористів можуть стати відвідувачі футбольних матчів, рок-концертів та інших масових заходів.

Як відомо, 3 вибухи пролунали біля автобуса німецького футбольного клубу 11 квітня, коли його гравці виїжджали з готелю. В результаті постраждав центральний захисник «Боруссії» Марк Бартра, а також поліцейський, який супроводжував спортсменів на матч Ліги Чемпіонів проти «Монако».

Нагадаємо, 19 грудня минулого року стався теракт у Берліні: у натовп людей, які прийшли на різдвяний ярмарок, в'їхала вантажівка. Загинули 11 осіб і сам терорист. У числі жертв опинився і громадянин України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: