У Туреччині стартував конституційний референдум

Читать на русском
Сьогодні, 16 квітня, в Туреччині відбудеться конституційний референдум, який передбачає перехід країни до президентської форми правління.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 16 квітня, в Туреччині проходить референдум про внесення змін до конституції країни щодо переходу до президентської форми правління.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Першими відкрилися виборчі дільниці у східних провінціях держави. «Виборчі дільниці в 33 із 81 провінції країни відкрилися о 07:00 за місцевим часом», – йдеться в повідомленні.

Ердоган знову назвав Європу «розсадником нацизму»Турецький президент Ердоган у понеділок, 3 квітня, закликав турецьких виборців в Європі кинути виклик «онукам нацизму» і підтримати референдум.

В інших регіонах Туреччини виборчі дільниці розпочали роботу на годину пізніше – з 8 ранку – і будуть відкриті до 17:00.

У волевиявленні зможуть взяти участь 55 млн громадян Туреччини, які зможуть проголосувати в 145 тис. виборчих дільниць. Турки, які проживають за кордоном, проголосували достроково.

У країні вжито підвищених заходів безпеки, забезпечувати яку будуть більш 250 тис. поліцейських, 128 тис. жандармів і ще близько 70 тис. співробітників інших силових структур і добровольців.

Нагадаємо, раніше президент країни Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не збирається перетворювати Туреччину на федерацію. Також імовірно, що в травні-червні турецький лідер відвідає Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: