Глава МЗС Британії запропонував РФ приєднатися до західної коаліції в Сирії

Читать на русском
Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон вважає, що Росія має стати на бік західної коаліції в боротьбі з Ісламською державою в Сирії.
Борис ДжонсонФото з відкритих джерел

Якби РФ приєдналася до коаліції з понад 60 держав, які ведуть боротьбу з «Ісламською державою» в Сирії, у неї був би шанс зберегти свої стратегічні інтереси в цій країні та мати продуктивні відносини з Білим домом.

Як пише The Sunday Telegraph, про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, передає «Слово і Діло».

«Росіяни могли би приєднатися до коаліції з більш ніж 60 країн світу в боротьбі з «Ісламською державою», зберегти свої стратегічні інтереси в Сирії, і мати перспективу на більш продуктивні відносини з президентом Трампом», – зазначив дипломат.

Справжній «республіканець»: чи може Трамп допомогти УкраїніСитуація на Близькому Сході й загострення пристрастей навколо Корейського півострова демонструють, що росіянам не варто сприймати передвиборну риторику Трампа надто серйозно: слідом за грою м'язів у Сирії та Північній Кореї цілком імовірно може послідувати надання летальної зброї Україні.

Зважаючи на те, що всі союзники визнали хімічні атаки на мирне населення в Сирії нападами Асада на власний народ, підтримка урядового режиму Росією видається нелогічною, вважає він.

«Асад використовує хімічну зброю, тому що вона не просто страшна. Вона просто жахлива. У цьому сенсі він сам є заклятим терористом, який викликав таку невтомну спрагу помсти, що він вже ніколи не зможе нормально управляти своїм населенням. Він в буквальному та переносному сенсі токсичний, і настав час Росія визнати цей факт. У них ще є час, щоб бути на правильній стороні», – констатував Джонсон.

Нагадаємо, хімічну атаку в Ідлібі в російському МЗС назвали імовірним інсценуванням. Тим часом у суботу в сирійському Алеппо поруч із автобусом з евакуйованими людьми пролунав вибух. На цю мить відомо про 112 загиблих (за даними правозахисників).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: