США провели перше випробування ядерної бомби

Читать на русском
Боєзаряд B61-12 без ядерної бойової частини був скинутий з винищувача-бомбардувальника F-16 на полігоні Нелліса штат Невада.

Національне управління ядерної безпеки при міністерстві енергетики США (NNSA) і американські ВПС почали новий етап випробувань модернізованої атомної бомби B61.

Про це повідомляє сайт NNSA, передає «Слово і Діло».

Бомба B61-12 була скинута з винищувача F-16 на полігоні в штаті Невада. Випробування проводилися без ядерного заряду.

Під час удару по Афганістану США вперше застосували найпотужнішу неядерну бомбуСША вперше застосували найпотужнішу неядерну бомбу GBU-43 («Мати всіх бомб»). Бомба масою 9,5 тонни була скинута з літака MC-130 в бойових умовах, метою стали тунелі бойовиків в Афганістані.

Під час випробувань перевірялися неядерні характеристики озброєння і можливості цього бойового літака для доставки бомби.

В американському управлінні зазначили, що це випробування є першим з серії, яка буде проводитися протягом найближчих трьох років, щоб до 2020 року В61-12 могла надійти на озброєння.

B61 - ядерна бомба, яка є основним термоядерною зброєю стратегічних ядерних сил США. Цей тип бомб розміщений і в Європі.

Близько 20 ядерних бомб типу B61 перебуває на складах німецької військово-повітряної бази у Бюхелі. У Бельгії на базі ВПС в Клейне-Брогель також знаходяться 20 бомб.

За 90 ядерних боєзарядів США розміщені в Італії та Туреччини. Також вони розташовані на території Нідерландів.

Нагадаємо, раніше Північна Корея пригрозила США ядерним ударом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: