В Україні на суддівські крісла претендують 6,5 тисячі кандидатів

Читать на русском
В українських судах першої інстанції налічується 1200 вакантних посад, в конкурсі на які вже зареєструвалися 6500 кандидатів.

В українських судах першої інстанції налічується 1200 вакантних посад, в конкурсі на які вже зареєструвалися 6500 кандидатів.

Про це повідомив член Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіслав Щітка під час круглого столу в «Укрінформі», повідомляє «Слово і Діло».

За словами чиновника, колишній суддівський резерв себе вичерпав, тому необхідно сформувати новий.

«У судах першої інстанції зараз 1200 вакантних посад. На участь в конкурсі вже зареєструвалися 6 500 кандидатів», - сказав він.

На переконання Щітки, така велика кількість претендентів свідчить про довіру до ВККСУ.

Водночас директор Центру демократії і верховенства права Тарас Шевченко наголосив на важливості рівних умов в конкурсі як для помічників суддів, так і юристів без досвіду роботи в судах.

Порошенко назвав три мети судової реформиПрезидент України Петро Порошенко назвав три мети судової реформи. Зокрема, метою реформи є оновлення судової гілки влади.

«Конкурсний процес зроблений таким чином, що помічники суддів виходять у фінал раніше. Спочатку всі переможці конкурсу потрапляють в резерв. Але помічники суддів здають переоцінку раніше юристів, тому вони зможуть обійняти по максимуму ті посади, які будуть оголошені перші на конкурс. З точки зору того моменту, в якому країна живе зараз, було б справедливо забезпечити хоча б рівні умови і для помічників суддів, і для юристів», - резюмував він.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що восени «радикали» запропонують законопроекти щодо реформування судової системиСказано 8 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя зіткнулася з гострою нестачею суддів в українських судах у зв'язку зі скороченням суддівського корпусу.

Раніше «Слово і Діло» опублікувало інфографіку про особливості судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: