Німецький банк готовий виділити Україні гроші на житло для переселенців – Тука

Читать на русском
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів, скільки грошей виділить німецький банк на переселенців.
Георгій Тукафото: УНІАН

Німецький державний банк KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau – Кредитна установа для відбудови) готовий виділити на фінансування програм забезпечення житлом українських переселенців 25,5 мільйонів євро.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Робота розпочалася з презентації німецькою стороною двох напрямків: надання пільгових кредитів і будівництво соціального житла. Нашому здивуванню не було меж, коли ми побачили цифри коштів, запланованих для залучення, – 25,5 мільйонів євро замість запланованих 20 мільйонів», – сказав Тука.

За словами заступника міністра, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО не просило й не очікувало збільшення суми гранту в односторонньому порядку.

Він додав, що неодноразово чув від європейських партнерів України про високий рівень довіри та високу оцінку роботи відомства, й сподівається, що збільшення суми гранта є свідченням саме такого ставлення.

Нагадаємо, раніше ДСНС виділила 10 бригад для відновлення будинків у Авдіївці. Також у місті з 6 лютого почалися заняття в школах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: