У МЗС перерахували країни, куди українці зможуть потрапити без віз після рішення Євросоюзу

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ перерахували всі 30 країн, в які українці зможуть потрапити без віз після прийнятого Євросоюзом рішення і нагадали, що безвіз не дає права на роботу в цих країнах.
фото: УНІАН

У Міністерстві закордонних справ перерахували всі 30 країн, в які українці зможуть потрапити без віз після прийнятого Євросоюзом рішення і нагадали, що безвіз не дає права на роботу в цих країнах.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку департаменту консульської служби МЗС в Facebook.

«Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави-члени ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також в 4 держави-асоційованих члени ЄС: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію», – розповіли в МЗС.

Таким чином, отримання візи не потрібно для відвідування таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія , Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

При цьому в консульській службі МЗС нагадали, що безвізовий режим з Євросоюзом не дає українцям права на роботу.

«Новий порядок поїздок буде надавати право на безвізовий в'їзд тільки з приватною метою: туризм, відвідування друзів чи родичів, пошук бізнес партнерів, відвідування семінарів, конференцій. Безвізовий режим не дає право на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування, роботу за контрактом тощо», – підкреслили в дипломатичному відомстві.

Також в консульській службі порадили в разі сумнівів щодо необхідності візи в кожному такому випадку звертатися за консультаціями в консульство держави, в яке планується поїздка.

Крім того, дипломати запевнили, що в разі наявності дійсних багаторічних шенгенських віз, громадяни зможуть відвідувати з ними Шенгенську зону без отримання біометричного паспорту до кінця дії таких віз.

Нагадаємо, після прийняття Євросоюзом рішення про надання громадянам України безвізового режиму зростає кількість українців, охочих отримати біометричні паспорти.

За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, українці масово не обізнані про правила перебування і обов'язки на території Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: