Суд відновив справу про банкрутство «Укртатнафти»

Читать на русском
Справу про банкрутство компанії відкрили у 2009 році за позовом приватного підприємства «Виробничо-промислове підприємство «Агротехбізнес». Однак в 2013 році її призупинили.

Рішенням господарського суду Полтавської області відновлено провадження у справі щодо банкрутства компанії «Укртатнафта».

Про це повідомляє Realist, передає «Слово і Діло».

Справу про банкрутство компанії порушили ще в 2009 році за позовом приватного підприємства «Виробничо-промислове підприємство «Агротехбізнес». Однак в 2013 році його призупинили до розгляду справи, пов'язаного з іншим судом.

Тепер же справу вирішили відновити. Підставою для початку провадження стала заява «Агротехбизнеса» про несплату «Укртатнафтою» векселя на суму 508 тисяч грн.

«Укртатнафта» створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій «Укртатнафти» належало структурам, близьким до «Татнафти», міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належало безпосередньо «Татнафти». Проте в результаті судових розглядів в Україні частка татарстанських акціонерів в НПЗ була практично обнулена, а на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до групи «Приват» бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

У березні «Укртатнафта» отримала першу партію нафти з Азербайджану по трубопроводу «Одеса-Кременчук».

Антимонопольний комітет України наклав штраф на компанію «Укртатнафта» і 5 афілійованих із групою «Приват» компаній в розмірі 1 371,27 млн гривень за змову на аукціонах з продажу сирої нафти і газового конденсату.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: