Трамп більше не вважає НАТО застарілою організацією

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп зазначив, що всі члени НАТО повинні робити свої фінансові внески

Президент США Дональд Трамп заявив, що НАТО не є застарілим, про що він говорив під час передвиборчої кампанії, але при цьому він, як і раніше, вважає, що члени Альянсу повинні платити справедливі внески.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

«Я сказав, що він був застарілим. Він вже не застарілий», - сказав Трамп, додавши, що Північноатлантичний альянс почав докладати більше зусиль у боротьбі проти ісламських бойовиків, на чому він наполягав.

Меттіс про Сирію: боротьба з ІД у пріоритетах СШАМіністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс розповів, що є пріоритетом у Сирії є боротьба з ІДІЛ.

На прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом Трамп подякував членам НАТО за підтримку свого рішення завдати ракетного удару по сирійській авіабазі у відповідь на можливу хімічну атаку в Ідлібі, і сказав, що настав час покласти край громадянській війні в Сирії.

Столтенберг, у свою чергу, сказав, що мав прекрасну продуктивну зустріч в Овальному кабінеті з Трампом. Генсек НАТО також відзначив, що згоден з американським президентом щодо того, що Альянс повинен більше робити для боротьби з тероризмом.

Відзначимо, в січні Дональд Трамп назвав НАТО застарілим через нездатність протистояти тероризму.

Нагадаємо, вчора авіація режиму Башара Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед в сирійській провінції на півдні країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: