Від вибуху гранати у Вінниці загинув військовослужбовець, трьох людей поранено

Читать на русском
У Вінниці в ніч на четвер стався вибух, внаслідок якого загинув 20-річний солдат однієї з військових частин. Ще троє його знайомих, серед яких 16-річна дівчина, отримали осколкові поранення.
Вибух гранати у Вінниці

У Вінниці в ніч на четвер, 13 квітня, внаслідок вибуху гранати загинув солдат, ще троє людей отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

«13 квітня близько о пів на третю ночі на вулиці Замостянській стався вибух, внаслідок якого загинув 20-річний солдат однієї з військових частин. Ще троє його знайомих, серед яких 16-річна дівчина, отримали осколкові поранення», - йдеться в повідомленні.

Як розповів керівник вибухотехнічного відділу поліції Валентин Мельник, попередньо відомо, що вибухнув предмет, схожий на гранату, який загиблий дістав зі своєї сумки. Разом із загиблим перебував 26-річний товариш, 16-річна дівчина і 20-річний мешканець Вінниці. Всі вони зазнали осколкових поранені і госпіталізовані.

З місця події поліція вилучила п'ять різнокаліберних патронів, стріляний тубус РПГ-26, дві димові шашки і три важеля до запалів осколкових гранат.

За попередньою інформацією слідства, військовослужбовці перебували в короткостроковій відпустці.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст 115 Кримінального кодексу України (вбивство) з додатковою позначкою «нещасний випадок».

Раніше Національна поліція почала кримінальне провадження за фактом вибуху на вулиці Володимирській у центрі Києва, який стався в ніч на вівторок, 11 квітня.

Також повідомлялося, що в селі Знаменівка Дніпропетровської області 16 людей отримали легкі поранення, коли 25-річний відвідувач кафе як аргумент для з'ясування стосунків використав гранату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: