Вибухи у Балаклії: Пашинський назвав суму завданих збитків

Читать на русском
На арсеналах великої військової частини під Харковом, де сталася масштабна пожежа, вціліла лише третина снарядів - переважно підземного зберігання.

Масштабна пожежа на артилерійському арсеналі у Балаклії призвелп до втрати боєприпасів на суму близько 1 мільярда доларів.

Про це в ефірі «5 каналу» вчора, 12 квітня, повідомив голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, передає «Слово і Діло».

Зону забруднення в районі Балаклії зменшили до 200 метрівУ Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили про зменшення забрудненої зони в Балаклії.

«Однак, у чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на мільярд доларів боєприпасів», - заявив він.

За його словами, уряд виділив 100 млн грн на транспортні витрати по розосередженню тих боєприпасів, які ще залишилися».

«Ті (боєприпаси, - ред.), що нам потрібні, потрібно зберігати у спеціальних бетонних сховищах з системами пожежогасіння», - уточнив він.

Нагадаємо, вночі 23 березня 2017 року на складах військової частини А1352 в Балаклії Харківської області почалася пожежа, що супроводжувалась вибухами та розльотом боєприпасів. З довколишніх населених пунктів евакуювали близько 20 тисяч місцевих жителів. Вигоріла третина арсеналу. Суд заарештував сервер і реєстратор чергової служби. На думку слідства, диверсію могли зробити цивільні за допомогою дрона.

Раніше повідомлялося, що Сергій Пашинський не виконав свою обіцянку зібрати позачерговий Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони щодо вибуху у Балаклії.

Нагадаємо, Арсен Аваков назвав вибухи у Балаклії терактом з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: