У Кабміні повідомили, як Україна відзначатиме річницю перемоги у Другій світовій війні

Читать на русском
План заходів передбачає організацію виставок фото- та архівних документів, художніх і документальних фільмів, присвячених подвигу українського народу у Другій світовій війні.
Кабмін затвердив план заходів 8-9 травня

Кабінет міністрів України затвердив план заходів до Дня пам'яті і примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомляється на сайті уряду, передає «Слово і Діло».

Міністерству культури і обласним державним адміністраціям доручено сприяти релігійним організаціям у проведенні панахиди за загиблими у Другій світовій і молебню за захисниками Вітчизни 8-9 травня.

8 травня відбудеться меморіально-мистецька акція «Перша хвилина миру».

9 травня планується провести покладання вінків і квітів до пам'ятників і меморіалів у Києві, обласних центрах та інших населених пунктах за участю представників державних органів, дипломатичного корпусу, народних депутатів, територіальних громад, представників громадських організацій ветеранів, учасників антитерористичної операції, волонтерів, молоді та духовенства.

Також план заходів передбачає організацію виставок фото- та архівних документів, художніх і документальних фільмів, присвячених подвигу українського народу у Другій світовій війні.

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції, Службі безпеки України, обладміністрації забезпечити охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху в місцях проведення заходів.

План передбачає використання державними службовцями та представниками громадськості як елементу одягу стилізованого знака «Мак пам'яті».

Відзначимо, Кабінет міністрів України встановив можливість виплати компенсацій роботодавцям у розмірі середньої зарплати мобілізованих на військову службу в 2014-2015 роках співробітників.

Раніше на Софійській площі пройшов флешмоб на честь офіційного відкриття фестивалю писанок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: