Америка сподівається, що РФ відмовиться від підтримки Асада – Тіллерсон

Читать на русском
Державний секретар США Рекс Тіллерсон перед від'їздом до Москви заявив, що правління сім'ї кривавого президента Башара аль-Асада наближається до завершення.
Рекс Тіллерсон

США сподіваються, що Кремль відмовиться від підтримки сирійського президента Башара аль-Асада, оскільки такі дії, як вчинена минулого тижня хімічна атака, позбавила його будь-якої легітимності.

Про це у вівторок, 11 квітня, заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, інформує Reuters, передає «Слово і Діло».

«Для нас зрозуміло, що правління сім'ї Асада наближається до завершення», - сказав він журналістам на саміті G7 в Італії незадовго перед від'їздом до Москви.

Глави МЗС G7 не змогли затвердити санкції проти РФ за хімічну атаку в СиріїГлава Міністерства закордонних справ Італії Анджеліно Альфано повідомив, що санкції проти Російської Федерації не вдалося затвердити.

Держсекретар також додав, що США сподіваються, що Росія переосмислить свою позицію щодо підтримки сирійського президента.

«Ми сподіваємося, що уряд Росії зробить висновок щодо того, що вони приєдналися до ненадійного партнера Башару аль-Асаду», - підкреслив він.

Тіллерсон вже заявляв, що адміністрація США переконана, що саме режим Асада застосував хімзброю проти цивільних.

Раніше повідомлялося, що Рекс Тіллерсон 10 квітня прибув в Італію на дводенну зустріч міністрів G7 промислово розвинених країн, які планують присвятити окреме засідання кризі в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: