Геращенко озвучила нові дані про кількість українських заручників на Донбасі

Читать на русском
Перший віце-спікер парламенту повідомила про 121 особу, що незаконно утримуються у бойовиків на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
Ірина Геращенко

На сьогоднішній день відомо про 121 особу, що незаконно утримуються в полоні у бойовиків на окупованих територіях Донбасу.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, під час засідання громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України Геращенко акцентувала увагу на складному процесі звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Ірина Геращенко зазначила, що на сьогодні відомо про 121 людину, що незаконно перебуває в місцях неволі на Донбасі», - сказано в повідомленні.

Вона подякувала представникам всіх конфесій за зусилля, які вони докладають для звільнення заручників, і звернулася з проханням активізувати дії щодо вирішення гуманітарних питань.

28 березня Геращенко повідомляла про 118 заручників і 418 зниклих безвісти людей: військових і цивільних. Також, за її словами, значна частина – кілька сотень – затриманих проросійських бойовиків не хочуть повертатися в «Л/ДНР» з українських в'язниць і відмовляються від обміну.

Як заявив раніше генпрокурор Юрій Луценко обмін полоненими з бойовиками наразі не здійснюється з вини бойовиків, однак, щоб це було можливо, підозрювані з окупованих територій утримуються під слідчим арештом без висунення звинувачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: