Порошенко телефонував Путіну щодо Авдіївки та заручників – АП

Читать на русском
З початку року Президент Петро Порошенко проводив дві телефонні розмови із президентом РФ Володимиром Путіним з приводу загострення на Донбасі та щодо звільнення заручників.
Петро Порошенко

З початку року Президент Петро Порошенко проводив дві телефонні розмови із президентом РФ Володимиром Путіним з приводу загострення на Донбасі та щодо звільнення заручників.

Про це в інтерв'ю «Громадське» розповів заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє «Слово і Діло».

При цьому він зауважив, що ці розмови були чітко скоординовані з партнерами України у «нормандському форматі» – Німеччиною та Францією.

Єлісєєв розповів, що розмови Порошенка з Путіним стосувались двох питань: загострення ситуації, яке відбувалось у той час в зоні бойових дій на Донбасі в районі Авдіївки і досягнення прогресу у звільненні заручників на Донбасі, а також передачі Україні політв’язнів, які утримуються у російських тюрмах.

У Росії заявили про підготовку зустрічі Путіна з ТрампомВ МЗС Росії заявили про початок підготовки до зустрічі президентів РФ і США. Конкретні дати невідомі, але процес підготовки запущений, сказав представник МЗС РФ.

«Тоді був апогей кризі в Авдіївці, і телефонний дзвінок був пов’язаний з тим, щоб припинити стріляти і дозволити відновити життєво важливу інфраструктуру у цьому районі», – сказав заступник глави АП.

Він також підтвердив, що переговори з цього питання продовжуються, але не став називати деталей і прізвищ, пославшись на те, що такі перемовини «люблять тишу».

Нагадаємо, 2 березня в ЗМІ з'явилася інформація про чотири телефонні розмови між Порошенком і Путіним в цьому році. Пізніше в АП підтвердили, що Президент України двічі говорив по телефону з президентом Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: