Росія вивозить з Донбасу вугілля на 400 мільйонів – ЗМІ

Читать на русском
Окупанти на Донбасі встигли за 10 днів відправити в Росію понад 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям на загальну суму в 400 мільйонів гривень.

Окупанти на Донбасі встигли за 10 днів відправити в Росію понад 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям на загальну суму в 400 мільйонів гривень.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на дані Російських залізниць, передає «Слово і Діло».

Видання зазначає, що таким чином, на територію Росії було вивезено понад 230 тисяч тонн антрациту (понад 10 тис т/добу), що в перерахунку на офіційну внутрішньодержавну ціну (1730 грн/т) еквівалентно 400 мільйона гривень.

З неконтрольованих територій вагони направляються в РФ через 2 залізничні станції - Гуково і Успенська, які з української сторони закриті ще з 2015 року.

Середньодобове завантаження за перші 14 днів березня на обох станціях склало 152 вагона на добу, 15-20 березня - вже понад 210 вагонів.

Порошенко попросив Данилюка порахувати збитки від блокади ДонбасуГлава української держави Петро Порошенко попросив Міністерство фінансів порахувати, скільки грошей втратила Україна від блокади ОРДЛО.

Найбільшим відправником, за статистичними даними, є російська компанія «РЖД Логістика» - вона відправила понад 2 тисячі вагонів. На другому і третьому місцях - «Южтранс» і «Федеральна вантажна компанія» відповідно.

Відзначимо, що в «ДНР» оголосили про початок поставок вугілля в Росію 14 березня. Повідомлялося, що тоді були відправлені перші 95 вагонів.

Як відомо, 3 березня «ДНР» оголосила торговельну блокаду Києву через неприпинення блокади. Донецьк заявив про розрив «всіх зв'язків з Україною».

6 березня «ДНР» і «ЛНР» припинили поставки вугілля на українську територію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: