ЗМІ: суд дозволив ФБР прослуховувати радника Трампа під час президентської кампанії

Читать на русском
Дозвіл на прослуховування є доказом, що у ФБР були підстави вважати, що під час президентської кампанії 2016 року радник Трампа міг контактувати з російськими агентами.
Дональд Трамп

Під час президентської кампанії Дональда Трампа Федеральне бюро розслідувань США отримало дозвіл суду на прослуховування його радника Картера Пейджа.

Про це повідомляє The Washington Post, передає «Слово і Діло».

Дозвіл було отримано ще минулого літа, коли Пейдж був радником Трампа.

Як зазначається, такий ордер є доказом, що у ФБР були підстави вважати, що під час президентської кампанії 2016 року радник Трампа міг контактувати з російськими агентами.

«Це підтверджує мої підозри щодо неправомірного і політично мотивованого стеження з боку влади», - сказав Він.

Зараз ФБР і комітети Конгресу вивчають, чи Росія намагалася вплинути на вибори в США на користь Трампа, переважно шляхом злому електронних листів демократів і поширення «закритої інформації».

Як повідомлялося, Федеральне бюро розслідувань США має в своєму розпорядженні дані про те, що помічники з команди Дональда Трампа контактували з високопоставленими чиновниками з РФ з метою публікації матеріалів, спрямованих проти його конкурентки на виборах Хілларі Клінтон.

Зокрема, колишній радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн у своїй первісній декларації приховав платежі, отримані в 2015 році від російських компаній, зокрема від телеканалу RT, «Лабораторії Касперського» і авіакомпанії «Волга-Дніпро».

Також колишній керівник передвиборної кампанії президента США Дональда ТрампаМанафорт погодився дати свідчення щодо втручання Росії в американські вибори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: