Назарбаєв почав готувати Казахстан до переходу на латиницю

Читать на русском
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив уряду розпочати підготовку до переходу казахського алфавіту на латиницю.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив уряду країни скласти графік переходу казахського алфавіту на латиницю.

Про це йдеться в авторській статті Назарбаєва у газеті «Егемен Казахстан» (Незалежний Казахстан), передає «Слово і Діло».

У Казахстані пропонують перейменувати столицю на честь НазарбаєваПід час спільного засідання палат парламенту Казахстану сьогодні була ухвалена декларація до 25-річчя незалежності республіки, в якій пропонується відобразити ім'я президента Нурсултана Назарбаєва в найменуванні казахської столиці та «інших важливих об'єктів країни».

«Ми почнемо підготовчу роботу (щодо переходу на латиницю). Уряд має скласти графік для переходу казахської мови на латиницю», - сказав Назарбаєв.

«До кінця 2017 року після консультацій з науковцями та представниками громадськості повинен бути розроблений єдиний стандарт нового казахського алфавіту і графіки латиницею», - підкреслив він.

Назарбаєв додав, що з 2018 року треба готувати фахівців для навчання нового алфавіту та випускати підручники для середньої школи.

«У найближчі два роки треба провести організаційні і методичні роботи», - сказав президент.

При цьому він запевнив, що у перший час поряд з латиницею буде використовуватися і кирилиця.

Нагадаємо, раніше Назарбаєв передав частину повноважень парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: