Північна Корея погрожує США потужним ударом

Читать на русском
Північна Корея заявила, що буде захищати себе потужною силою зброї у відповідь на наближення ударної групи військово-морського флоту США до Корейського півострова.

Північна Корея буде захищати себе «потужною силою зброї» у відповідь на наближення ударної групи військово-морського флоту США до Корейського півострова.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

МЗС Північної Кореї, який цитує державне інформаційне агентство ЦТАК, заявив, що наближення ВМС США є «бездумним кроком для вторгнення», досягли «серйозної фази».

Трамп розмірковує над військовою операцією в СиріїПрезидент США Дональд Трамп не виключає початку військової операції в Сирії на тлі ситуації, що склалася, пов'язаної із застосуванням хімічної зброї, і обговорює це питання з главою Пентагону.

«Ми покладемо на США всю відповідальність за катастрофічні наслідки, які спричинять за собою їх обурливі дії», - йдеться в заяві МЗС КНДР.

Президент США Дональд Трамп сказав, що Штати готові діяти самостійно і боротися з ядерною загрозою з боку Північної Кореї.

Тим часом Південна Корея і Китай, який є найближчим союзником Північної Кореї, попереджають про більш жорсткі санкції, якщо Пхеньян продовжить проводити ракетні випробування.

Нагадаємо, на початку квітня КНДР запустила балістичну ракету у напрямку Японського моря.

Після цього Європейський Союз розширив санкції проти Північної Кореї за ядерні випробування і запуск балістичних ракет.

Раніше у США повідомляли, що не виключають військового конфлікту з Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: